LİAY: LIONS İSTANBUL ANADOLU YAKASI SOSYAL HİZMET VAKFI

AMACIMIZ: Vakfın amacı, “Toplumumuzun sağlık, eğitim, sosyal ve kültürel içerikli gereksinimlerinin doğrudan veya Lions ve Leo Kulüpleri dernekleri tarafından üretilecek hizmet projeleriyle karşılanmasına ilişkin araştırma ve incelemeler yapmak, yardım ve katkılarda bulunmak.

LİAY YÖNETİM KURULU: 2018 -2019

• Başkan ERTUĞRUL YILDIZ
  • Önceki Başkan MAHMUT TANYOL
  • Başkan Yardımcısı RUHİ GÖNÜLLÜ
  • Başkan Vekili BELMA BOZYİĞİT
  • Sekreter MEHMET ÇINAR
  • Sayman DOĞAN YEŞİN
  • Üye M.ETHEM ALKAN
  • Üye HAYRİ ÜLGEN
  • Üye İHSAN SARAÇOĞLU
  • Üye ÜMİT CAN

TARİHÇE

Vakfımız, toplumumuzun eğitim, sosyal ve kültürel içerikli gereksinimleri doğrultusunda, yardım ve katkılarda bulunmak üzere 4 Ağustos 1998 de kurulmuştur. Kuruluşundan günümüze burs şartnamesine uygun, İstanbul il sınırları içinde okuyan, binlerce başarılı üniversite öğrencisine eğitim bursu vermiştir ve vermeye de devam etmektedir. Katkılarımızla öğrencilerin hayatına dokunup, Onlara ışık ve umut olmanın mümkün olduğu bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Neden Koşuyoruz?

Cumhuriyet Yıldızlarımızın yani gençlerimizin geleceği için İstanbul Maratonu’na katılıyoruz! Yürüyüşümüz ile onların eğitimlerine destek olmak istiyoruz.

Nasıl Yardım Ediyoruz?

Biz koşuyoruz; siz bizi destekliyorsunuz! Aydın Türk Gençlerinin yetişebilmesi için kampanyamıza desteğinizi bekliyoruz.

Siz Ne Yapabilirsiniz?

Kampanyamızı arkadaşlarınıza duyurabilir, bizimle birlikte yürüyebilir ya da sistem üzerinden güvenli bir şekilde bağış yapabilirsiniz.

LİAY

LİONS İSTANBUL ANADOLU YAKASI (LİAY) SOSYAL HİZMETLER VAKFI

Liay Vakfı bursları ön lisans-lisans öğrencilerine verilmekte olup ve en önemli kriteri de “Başarı” olan bir eğitim bursu'dur.  Öğrencinin burs istediği tarihte, eğitim alacağı öğretim kurumuna girişte aldığı puanı, ara sınıfta ise yıl sonu başarı durumunu, burs aldığı süre içerisinde ise öğretim kurumlarının kendi mevzuatları gereği belirledikleri başarı durum belgelerin istenmektedir.Vakıf bursu alacak  öğrencimizde, maddi desteğe ihtiyacı olma şarttı aranmakta olup geri ödemesizdir. Eylül-Haziran arasında 10 ay ödenmekte olup, sene kaybı durumlarında burs verilememektedir. Her yıl 15 Eylül'e kadar başvurular kabul edilip, heyet tarafından incelendikten ve yapılan mülakat neticesinde burs kazanmayı hak eden öğrencilere, Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu Lions Kulüpleri ve Sponsorlarının katkıları ile her ay ödemeler yapılmaktadır. Burslarımız sadece İstanbul İl sınırları  dahilinde ve Devlet Üniversiteleri ile Özel Üniversitelerde %100 burslu okuyan öğrencilere verilmektedir. Liay Vakfı 1997-1998 döneminde kurulmuş olup, Liay Burs Havuzunun oluşturulduğu 2001-2002 döneminden bugüne de, binlerce öğrencimizin başarı hikayelerinde küçük bir katkısı bulunmasından ötürü duyduğumuz mutluluk ile her yıl burslu öğrencin sayımız giderek artmaktadır.

BİZİ TAKİP ETMEYİ UNUTMAYIN